Skip links

Θάνος Τζούμας

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ

Μετά από ώριμη σκέψη και βάζοντας κάτω πολλά πράγματα, αποφάσισα ότι ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ με τα κοινά με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Τζούμα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να ασχοληθώ με τον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος σύμβουλος διότι όπως όλοι γνωρίζουμε αυτός ο χώρος είναι “πονηρός” και ίσως σε φθείρει. Αλλά (εδώ βάζω ένα μεγάλο αλλά) πρώτον πιστεύω ότι όταν κάποιος άνθρωπος υπηρετεί την έως τώρα πορεία του στην ζωή με αξίες όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα και ισότητα, τότε θα πρέπει να παλέψει για τον τόπο του, και να τον ‘πάει’ μπροστά κόντρα σε ότι τον κάνει να μένει στάσιμο ή ακόμα χειρότερα να κάνει βήματα πίσω. Είναι υποχρέωση μου να συμμετάσχω στα κοινά είναι υποχρέωση μου να είμαι ενεργός πολίτης για τον τόπο μου. Δεύτερον πιστεύω ότι η Σκιάθος έχει ανάγκη από καινούργιο αίμα στο τιμόνι με όραμα, διάθεση για δουλειά και αξίες. Γιατί ζούμε σε ένα παράδεισο, όπως έλεγε ο “Άγιος των γραμμάτων” και συντοπίτης μας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Θα έπρεπε έναν τέτοιο παράδεισο να τον διοικούν μόνο όσοι αγαπούν τον τόπο αυτό και μόνο, βάζοντας το συνολικό καλό πιο πάνω από κάθε τι προσωπικό. Τρίτον πιστεύω στην υποψηφιότητα του Θεόδωρου Τζούμα στην διεκδίκησή του δήμου στο νησί μας διότι ξέρω το εθελοντικό έργο του για τον τόπο, την ωριμότητα του και τα πιστεύω του για το νησί στα οποία συμφωνώ απόλυτα μαζί του και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ένας όμως ακόμα λόγος που αποφάσισα να κατέβω μαζί του είναι ότι δεν έχει ξανά ασχοληθεί με την «πολιτική» είναι «καθαρός» και με αξίες. Δούλευε για το νησί και την προώθηση του εθελοντικά και ότι έκανε το έκανε με διαφάνεια, ήθος, αξιοπρέπεια και ποτέ δεν έβαλε το εγώ του πιο πάνω από το συνολικό καλό. Όλα αυτά είναι κάποια από τα στάνταρ που θεωρώ ότι πρέπει να έχει κάποιος ο οποίος είναι άξιος να διοικήσει αυτό τον τόπο.

Τέλος θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για εμένα. Για όσους δεν με γνωρίζουν. Τελείωσα το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας ξύλου και επίπλου στο ΤΕΙ Λάρισας παράρτημα Καρδίτσας αλλά μετά από λίγα χρόνια και επηρεασμένος από την δραστηριότητα μου ως διασώστης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με κέρδισε η διάσωση και γενικότερα η προσφορά για την ανθρώπινη ζωή, τελειώνοντας το Ι.Ε.Κ.στην ειδικότητα διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου. Με την οποία εργάζομαι τα τελευταία χρονιά στο ασθενοφόρο του Πολυϊατρείου Σκιάθου.
Ως γέννημα θρέμμα Σκιαθίτης γνωρίζω καλά πολλά από τα προβλήματα του νησιού, προσέφερα και θα προσφέρω εθελοντικά για το νησί μου σε πολλά πράγματα μικρά και μεγάλα (εθελοντική πυρασφάλεια, καθαρισμός παραλιών, εθελοντική κάλυψη αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ) και δεν φοβάμαι ούτε το άδικο να το πω ούτε να τα βάλω με τον οποιοδήποτε για το καλό του νησιού μου. Γιατί το νησί μου το αγαπώ. Είμαι για πάνω από 15 χρόνια αθλητής του ΓΣ ΣΚΙΑΘΟΥ στην ομάδα καλαθοσφαίρισης, ήμουν μέλος στην ομάδα του ΑΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ που ένωσε το 2003 την Θεσσαλονίκη, την Σκιάθο και τον Βόλο με θαλάσσιο καγιάκ προωθώντας τον εθελοντισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Τον επόμενο χρόνο επιλέχθηκα από την Διοργανώτρια Επιτροπή “Αθήνα 2004” μέσα από αρκετές αιτήσεις και έτρεξα στην Σκιάθο ως λαμπαδηδρόμος μεταφέροντας την φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη δημιούργησα το 2014 την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου κάνοντας όλες τις ενέργειες και επαφές για να γίνει πραγματικότητα η ύπαρξη μιας ομάδας εκπαιδευμένων εθελοντών διασωστών στο νησί, διότι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και σε μια δύσκολη στιγμή η βοήθεια από την χερσαία Ελλάδα θα καθυστερούσε. Ενώ τώρα υπάρχουν εκτός από την δύναμη του πυροσβεστικού κλιμακίου και 25 εθελοντές διασώστες να βοηθήσουν όταν και αν τους ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς. (Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που επιχειρεί πανελλαδικά και είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα Γ.Γ.Π.Π.). Το 2016 βρέθηκα μέσω της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου βοήθησα αμέτρητους ανθρώπους μέσα στην θάλασσα και κυρίως μικρά παιδιά που κινδύνευαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. Ήμουν στο νησί της Λέσβου για τουλάχιστον 3 μήνες. Μετά ταξίδεψα εγώ και άλλα μέλη της Ε.Ο.Δ. όπου επιλέχτηκαν μέσα από ένα δίκτυο 3500 εθελοντών από παραρτήματα από όλη την Ελλάδα στην Νορβηγία όπου εκπαιδευτήκαμε από την RS( Norwegian Society for Sea rescue) στην έρευνα και διάσωση στο υγρό στοιχειό μέσα από τους Διεθνής κανόνες του οργανισμού international maritime rescue. Και τέλος τον Δεκέμβρη του 2018 έλαβα την Διεθνή πιστοποίηση προνοσοκομειακής φροντίδας πολυτραυματία PHTLS.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως κάποιοι άνθρωποι στο νησί έχουν παραγάγει έργο για αυτό εθελοντικά ,πολλές φορές καταναλώνοντας προσωπικούς πόρους χωρίς να περιμένουν πρώτα να πάρουν μια “καρέκλα”. Γιατί αυτό; Γιατί πολύ απλά ότι έκαναν το έκαναν για το καλό του νησιού για το καλό όλων μας, γιατί αγαπούν αυτόν τον τόπο. Οπότε πιστέψτε τους και δώστε τους την ευκαιρία να παραγάγουν περισσότερο έργο για το νησί που αγαπούν στο τιμόνι αυτού. Εμπνέοντας τους ακόμα περισσότερο με την στήριξη σας, για να κάνουμε όλοι μαζί την Σκιάθο μας όπως θα θέλαμε να είναι, για εμάς και τα παιδιά μας!!! Την Σκιάθο που μας αξίζει!!!

ΥΓ: Κανένας δεν γεννήθηκε με εμπειρία όλοι ξεκίνησαν χωρίς να την έχουν, είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν τους ικανούς!!!

Όλοι οι Υποψήφιοι
Don`t copy text!