Skip links

Δέσποινα Άννη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκιάθο . Γονείς μου ο Γεώργιος Άννης , δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Παπαδουλια, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και χρόνια εθελοντής στην αναστήλωση του Κάστρου και της Μαρίας Άννη (Χουλη).Στα 20 μου έφυγα από το νησί και επεστρεψα μετά από εικοσιένα χρόνια, το 2009, έχοντας ήδη διανύσει μια 15ετη πορεία ως τραπεζικός υπάλληλος στην ΑΤΕ από την οποία αποχώρησα έχοντας θέση υποδιευθυντριας και μια εξαετή εμπειρία σε κατασκευαστική εταιρεία με δράση στο Μαρούσι Αττικής.Μητερα τριών παιδιών, όνειρο και στόχος ζωής ήταν πάντα να επιστρέψω στον τόπο μου και να κάνω τα παιδιά μου να τον νιώσουν δικό τους τόπο.

Τα δυο χρόνια που ήμουν πρόεδρος στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου (2009-2011) υπήρξαν δύο πανέμορφα χρόνια όπου πλαισιωθηκα από μια εξαιρετική ομάδα γονέων που με τη σειρά τους κινητοποίησαν όλους τους γονείς και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου δημιουργήθηκε ένα υπέροχο κλίμα συνεργασίας και συμβάλλαμε σημαντικά στις ανάγκες του σχολείου και των παιδιών μας! Εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου.

Με αυτήν την αφορμή το 2011 γνώρισα τον Θοδωρή Τζούμα.Εναν άνθρωπο που αν δεν με είχε κάνει να νιώσω ασφαλής με την απόφαση μου δεν θα είχε υλοποιηθεί το όνειρο του Εργαστηρίου.Ενος φορέα με αποκλειστικά δική μας εθελοντική εργασία και διαχείριση μια που στην προσπάθεια δημιουργίας του,εκείνη την εποχή, δεν βρήκαμε πόρτες κλειστές, βρήκαμε πόρτες ανοιχτές που αντιμετώπιζαν το εγχείρημα ως γραφικό! Η απογοήτευση μεγάλη αλλά το πείσμα μεγαλύτερο! Δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ομάδα εθελοντών για την οργάνωση και παρακολούθηση των τμημάτων και μια ενθουσιώδης ομάδα ντόπιων καλλιτεχνών και δασκάλων και γεννήθηκαν τμήματα: εικαστικών-ζωγραφικης-κεραμοπλαστικης-Κομικς-αγιογραφιας-μεικτων τεχνικών-κεντηματος-ραπτικης-πλεξιματος-αστρονομιας-γνωριμιας με τα βοτάνια της Σκιάθου-κιθαρας-τουμπερλεκιου-θεατρικης αγωγής και απευθύνθηκαν σε μαθητές από 5 έως…….. ετών!

Εδώ και χρόνια είχα προτείνει στον Θοδωρή να δει σοβαρά την προοπτική διεκδίκησης της δημαρχίας. Η μεθοδικότητα του,η εργατικότητα του, το πείσμα του να φέρει αποτέλεσμα με ότι καταπιαστεί,οι ανοιχτοί του ορίζοντες σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, το όραμα του για τον τόπο,με έπειθαν χρόνο με το χρόνο ότι είναι τύχη για το νησί που τον έχει.Και επιτέλους το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση :” Αν συγκεντρώσω μια δυνατή και ικανή ομάδα θα κατέβω!!!” Είχε φτάσει η μεγάλη στιγμή να μπει μπροστά και να οδηγήσει το ποτάμι προς τη σωστή κατεύθυνση! Όλοι στην ομάδα αποφασίσαμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το νησί να αποκτήσει αυτά που του αξίζουν. Ώστε να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια περήφανοι για την πατρίδα που τους παραδίδουμε!! Κατεβαίνω λοιπόν σ’αυτές τις εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θοδωρή Τζούμα και θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του τόπου μου!!!!

Όλοι οι Υποψήφιοι
Don`t copy text!