Skip links
Προτεραιότητα μας το δίκτυο ύδρευσης

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Πόσιμο νερό, απαλλαγμένο από υδράργυρο. Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο υδροδοτικό δίκτυο. Συνεχής έλεγχος ποιότητας νερού. Επέκταση δικτύου στην περιοχή Καλύβια.

Έργα Υποδομής
Ασφάλεια, Προστασία και Δόμηση

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Αντιπλημμυρικά έργα, βελτιωμένο και εκσυγχρονισμένο πολεοδομικό σχέδιο, οδοποιία και έργα ανάπλασης

Περισσότερα

Έργα Υποδομής

Επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης στον άξονα Σκιάθος-Κουκουναριές και στην περιοχή Καλύβια. Υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων με την εφαρμογή των μελετών της Περιφέρειας και ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών των ρεμάτων. Νέα θεώρηση για την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ως αναπτυξιακού εργαλείου, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα νομοθεσία και τις σημερινές ανάγκες. Ολοκλήρωση έργων στον οικιστικό ιστό, τροποποίηση σχεδίου πόλης για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία χώρων στάθμευσης, χαρακτηρισμός περιφερειακών δρόμων (περιφερειακός-αεροδρόμιο), διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων και κόμβων, αισθητική αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος με επιτυχημένα έργα ανάπλασης σε περιοχές όπως: Πλάκες, Παλιό Λιμάνι, Πευκάκια, πλατείες εκκλησιών, Πλατεία Αλ. Παπαδιαμάντη. Υπογειοποίηση καλωδίων στο κέντρο της πόλης. Ανακατασκευή της οδού Αλ. Παπαδιαμάντη, με μίμηση του παλιού καλντεριμιού και μόνιμη αντιμετώπιση της ρύπανσης. Βελτίωση των λιθόστρωτων καλντεριμιών. Αισθητική ανάπλαση στάσεων λεωφορείων και μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία. Αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες.

Καθαριότητα
Καθαριότητα – Ανακύκλωση – Διαχείριση Απορριμάτων

ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ

Η Σκιάθος καθαρή από άκρη σε άκρη

Περισσότερα

Καθαριότητα

Νησί καθαρό από άκρη σε άκρη, με «εργαλεία» τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και την προώθηση της κουλτούρας ανακύκλωσης, με επίκεντρο την κάθε γειτονιά. Επανασχεδιασμός της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με την εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να γίνει η Σκιάθος το πρώτο zerowaste νησί:

  • 1. Ανάκτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ.
  • 2. Δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών πράσινων σημείων και χώρου κομποστοποίησης.
  • 3. Ανανέωση του στόλου των οχημάτων.
  • 4. Χαρτογράφηση των σημείων των κάδων απορριμμάτων. Eυπρεπισμός των σημείων αυτών και υπογειοποίηση όπου είναι εφικτό.
  • 5. Κατασκευή αμαξοστασίου για τα οχήματα του Δήμου.
  • 6. Προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της ανακύκλωσης.
  • 7. Συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα για αξιοποίηση προγραμμάτων.
Τουρισμός
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΣΚΙΑΘΟΣ

Τουρισμός και μεγάλα έργα

Περισσότερα

Σκιάθος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός

Ίδρυση Αντιδημαρχίας Τουρισμού. Άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών, όπως των low cost. Ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική για την ανάδειξη της Σκιάθου σε συνεργασία με «ειδικούς» του τουρισμού, όπως ΕΟΤ, πρεσβείες, φορείς, ιδρύματα σε εθνικό ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ενίσχυση θεματικού τουρισμού (θρησκευτικού, ιατρικού, αθλητικού, συνεδριακού, γαστρονομικού, φυσιολατρικού). Ενέργειες για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων. Συνεργασία με τον διεθνή και ελληνικό Τύπο, όπως και με τον ΕΟΤ και τα ΜΜΕ, για τη συνεχή προβολή μέσα από δημοσιεύματα. Δημιουργία χώρου υποδοχής τουριστών στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Αναβάθμιση παρουσίας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Χρήση σύγχρονων μέσων και εφαρμογών για την ενημέρωση των τουριστών.

Μεγάλα Έργα στον Τουρισμό

Αξιοποίηση και εφαρμογή κάθε μέσου για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας. Σύγχρονες και ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις. Κατασκευή μαρίνας και αγκυροβολίων για τα κρουαζιερόπλοια. Ενίσχυση της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Εφαρμογή του έργου «Οικοτουριστικές Διαδρομές του Δήμου Σκιάθου» για τα μονοπάτια.

Πρωτογεννής Τομέας
Ενίσχυση και υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Κατασκευή καταφυγίου αλιευτικών σκαφών, παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα. Ίδρυση Δημοτικού Σφαγείου. Καθιέρωση λαϊκής αγοράς-Προώθηση τοπικών προϊόντων.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προστασία του φυσικού πλούτου & Πράσινη πολιτική

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προστασία του περιβάλλοντος και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Φυσικός μας πλούτος

Σχέδιο για την προστασία και ανάδειξη της μοναδικής ακτογραμμής της Σκιάθου, διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις παραλίες. Εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Αντιπυρική προστασία στη δασική περιοχή Μαντράκι, με μόνιμο δίκτυο πυρόσβεσης. Αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής της λίμνης του Αγίου Γεωργίου και του Σίφερι. Έργα ανάπλασης στη μαρίνα των Κουκουναριών και ανάδειξη του βιότοπου με την εφαρμογή σχεδίου αξιοποίησης έργων και την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εκπόνηση σχεδίου για την αντιμετώπιση κρίσεων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα). Ενεργειακή αυτονομία σχολικών κτιρίων, δίκτυο φωτισμού με χρήση φωτοβολταϊκών, χρήση φωτιστικών σωμάτων led σε όλο το δίκτυο του οδοφωτισμού. Συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεβασμός και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενίσχυση του αθλητισμού και εκδηλώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτισμός & Αθλητισμός

Αναστήλωση και ανάδειξη των ιστορικών τόπων και μνημείων, όπως του Κάστρου, της Κεφάλας, των Ιερών Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς, των φρυκτωριών (Πυργί και Πούντα). Συνεργασία με τους εκπροσώπους της εκκλησίας για την υποστήριξη έργων βελτίωσης σε μνημεία και ναούς. Συντήρηση και αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι. Ίδρυση Μουσείων, όπως Αρχαιολογικού, Αλ. Μωραϊτίδη, αναβάθμιση Μουσείου Αλ. Παπαδιαμάντη και λειτουργία Μουσείου Ζήση Οικονόμου, επέκταση και υποστήριξη της λειτουργίας του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Ενέργειες για την απόκτηση και αξιοποίηση του παλαιού ελαιοτριβείου.

• Θεσμοθέτηση ετήσιου προγράμματος αφιερωμένου στους επιφανείς λογοτέχνες του νησιού, Αλ. Παπαδιαμάντη, Αλ. Μωραϊτίδη και Ζήση Οικονόμου.
• Διοργάνωση διεθνούς καλλιτεχνικού φεστιβάλ. Καθιέρωση προγράμματος εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
• Ίδρυση πολιτιστικού εργαστηρίου. Επανίδρυση της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας.
• Ανάδειξη τοπικών γιορτών, όπως: Ιππικοί Αγώνες Αγίου Γεωργίου, Κατσώνεια, Εικονίστρια, Αγία Παρασκευή, Ζωοδόχος Πηγή, Ναυτική Εβδομάδα.
• Καθιέρωση φεστιβάλ τοπικής κουζίνας και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
• Διοργάνωση αθλητικών αγώνων με διεθνή χαρακτήρα σε συνεργασία με ομοσπονδίες και αθλητικούς ομίλους.
• Έγκαιρος προγραμματισμός για την ενημέρωση του θερινού προγράμματος, εκδηλώσεων και δράσεων.

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣ
Έξυπνος, σύγχρονος και χρήσιμος

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών, με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον Δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα Φιλοσοφία Διοίκησης & Εξυπηρέτησης

Διοικούμε με αρχή μας τη διαφάνεια. Καλλιεργούμε άριστο κλίμα συνεργασίας με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Ενισχύουμε τη συνέργεια με τους συλλόγους και τους εθελοντές του νησιού μας, για την υποστήριξη του έργου τους. Λογοδοτούμε στους πολίτες για την απόδοση του έργου μας, με μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση από τους ίδιους τους δημότες.
Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης. Συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη μελέτη και απόκτηση επιστημονικών δεδομένων, με σκοπό την ωρίμαση ιδεών, τη διαβούλευση με τους κατοίκους, τη σύγκριση με άλλα παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους της Σκοπέλου και της Αλοννήσου για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

• Ίδρυση γραφείου για την καταγραφή των αιτημάτων των πολιτών, δημιουργία εφαρμογής για δήλωση αιτημάτων και προβλημάτων και άμεση ενημέρωση του πολίτη για τα θέματα του Δήμου. Αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΕΠ με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες.
• Λειτουργία ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας του Δήμου.
• Δωρεάν ασύρματο internet σε κοινόχρηστους χώρους μέσω του προγράμματος WiFi4EU.
• Υποστήριξη της λειτουργίας των Υπηρεσιών και Αρχών, Κέντρου Υγείας, Αστυνομικού Τμήματος, Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, για τη διευκόλυνση του έργου τους.
• Διεκδικούμε τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως της Εφορίας και του Ειρηνοδικείου.

Απόλυτη απορρόφηση κοινοτικών κoνδυλίων

Συνεργαζόμαστε με την Κεντρική Διοίκηση και την Περιφέρεια για την προώθηση προγραμματικών συμβάσεων με στόχο την υλοποίηση μελετών και έργων. Δεν αφήνουμε να χάνεται καμία ευκαιρία για το Δήμο μας.

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

Ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και υποστήριξη των νέων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υποστήριξη και βοήθεια για όλους τους δημότες

• Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και κληροδοτημάτων του Δήμου προς το κοινό όφελος.
• Ενέργειες για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.
• Δίκαιη κατανομή των Δημοτικών Τελών, με έμφαση στην υποστήριξη των οικονομικά αδυνάμων με σοβαρά προβλήματα υγείας.
• Λειτουργία Γραφείου Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Μέριμνας, όπως και Γραφείου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), για τις ευπαθείς ομάδες των ΑμεΑ και απόρων. Προκήρυξη θέσης εργασίας κοινωνικού λειτουργού.
• Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τηλεφροντίδα 24ωρης υποστήριξης κατ’ οίκον ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.
• Υποστήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και επιβράβευση καινοτόμων επιχειρήσεων.
• Ίδρυση Γραφείου Απασχόλησης σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Σκιάθου.
• Ομαδική ασφάλιση όλων των κατοίκων της Σκιάθου για αεροδιακομιδή.
• Αγορά ταχύπλοου ασθενοφόρου σκάφους.
• Δημιουργία χώρου συνάθροισης ηλικιωμένων.
• Επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων με νέους χώρους, όπου υπάρχουν ανάγκες, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συντήρηση των υφιστάμενων μονάδων και υποστήριξη με νέες τεχνολογίες.
• Ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την απογευματινή και θερινή απασχόληση παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
• Δημιουργία βρεφικού τμήματος στον Παιδικό Σταθμό για παιδιά εργαζομένων από 6 μηνών.
• Σταδιακή μείωση των τροφείων του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.
• Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων.
• Δημιουργία κολυμβητηρίου.
• Διαμόρφωση χώρου αθλοπαιδιών και υποδομών για την υποστήριξη αθλημάτων, όπως ιππασίας και ιστιοπλοΐας, motocross.
• Δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας νηπιακής και παιδικής ηλικίας με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
• Ενεργοποίηση-σύσταση Συμβουλίου Νεολαίας, για τη συμμετοχή νέων μέχρι 26 ετών σε θέματα που τους απασχολούν.
• Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
• Ίδρυση σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ KAI ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΜΑΖΙ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ;
Don`t copy text!